Wie zijn wij.


Piet van der Aar, is geboren op 1 maart 1954. Ik heb vanaf mijn vierde jaar duiven. Ik speel voornamelijk het overnacht spel en de dagfond. In 2003 heb ik een mooie prestatie behaalt om op Marseille één duif mee te geven. De 2000-5050532 een donker kras witpen doffer van het soort Vollebrecht uit Wassenaar X   Sam de Jong/C.K. Niesten die voor mij een 8e nationaal plaats behaalde tegen 8700 duiven. Ik zie de duif nog sochtends komen van de kust rond 6 uur. Één rondje en hij viel prachtig op de klep en liep zo naar binnen. Het was onverstelbaar dat een duif met NO wind op een afstand van 1100 km zo vroeg kon vallen.


Ellie van der Aar, In 1976 heb ik mijn partner leren kennen. Hij vloog vanaf zijn ouderlijk huis met duiven. Mijn betrokkenheid was bij feestavonden en tentoostelling bij café Sport. In 1977 kochten wij mijn ouderlijk huis en werd er al snel een duivenhok gebouwd. Piet werd lid bij P.V. Vitesse. De eerste jaren vloog Piet in combinatie met zijn vader Cor en broer Henk. Er werden duivenhokken bijgebouwd. Ook was er ruimte voor andere dieren zoals katten, vogels, konijnen, kippen en de hond, wat een gezellige club. In een houten gebouwtje werd door enthousiaste mensen van alles georganiseerd. In 1988 verhuisde de club naar de lijnbaan en raakte ik steeds meer betrokken bij de duivenwereld. Thuis verzorgde ik door ziekte van Piet de jonge duiven en behaalde daar leuke prijzen mee. Toen ik werd benaderd om in het bestuur te gaan ben ik lid geworden van P.V. Heemskerk. Ik hield mij met name bezig met de tt en feesten van de club en de wekelijkse bar, de rigen administratie en de oplaadschema's.

In 1991 is onze zoon Cordi geboren. Toen hij bijna twee jaar was, was hij op een dag zoek. Na een geweldige zoek actie door iedereen vonden we hem in een hoekje in het duivenhok. Dit was de doorbraak van de toekomstig jeugdlid.

Piet, Ellie en Cordi waren alle drie lid. Rond Cordi zijn twaalfde jaar zijn we in combinatie gaan vliegen. In het bestuur werd ik secretaris. De samenwerking met de andere verening in Heemskerk de Vredesduif werd intensiever. gezamenlijke TT en een bus tocht naar Lier versterkte de wens om samen verder te gaan. Toen de situatie er rijp voor was heeft het bestuur van beide clubs met twee handen deze gelegenheid aangepakt om te fuseren en zijn wervelende gegaan onder de naam P.V. Heemskerk en daar ben ik tot de dag van vandaag trots en blij om. Ruim zestig leden en een bruisende club. Het jeugdlid Cordi is inmiddels volwassen, de bus tocht naar Lier is niet meer nodig want dit jaar hebben een aantal leden een duivenmarkt georganiseerd bij de club.


Ik ben Cordi van der Aar geboren op 21 mei 1991 in Heemskerk. Vanaf mijn vierde jaar ben ik besmet geraakt met het virus duiven. Ik kreeg in 1996 mijn eerste duivenhok en mijn eerste duiven. Ik weet nog goed dat ik een kras witpen kreeg van C.K. Niesten toen nog wonende in Beverwijk. Deze duif was voor mij toen al een geweldenaar. In 2002 dan een combinatie begonnen met me vader en mijn moeder. Ik speel vooral het programma spel maar vindt de overnacht spel ook mooi. Dat de duiven op zulke lange afstanden binnen zoveel uur thuis komen vind ik een top prestatie. Mijn beste prestatie was het behalen van een 4e teletekst plaats op Breuil le verte Clermont tegen 5774 duiven in 2011.  Deze duif was de 2004-1914319 van Joh. Jansen uit Haarlem een overgewende duif van Jan de Boer.


De Combinatie

In 2002 zijn wij als combinatie begonnen. Wij zijn een combinatie uit drie leden. Piet van der Aar, Ellie van der Aar en zoon Cordi van der Aar. Hiervoor vlogen mijn vader en ik apart. Helaas ging dit niet altijd even goed. Zoon Cordi kon toen nog niet goed tegen zijn verlies. Wanneer vader Piet een duif eerder had, dan deed Cordi alles eraan om de duif te verjagen om in die korte tijd nog een duif te kunnen klokken. Wij verzorgden in 2003 de duiven van Jan de Boer. Nadat jaar kwamen alle jongen duiven naar ons adres. Deze duiven overgewend ben ik gaan vliegen voor het programma spel. Het eerste jaar met de overgewende duiven ging goed en kreeg er meer zin in, om het programma spel te gaan spelen. Tot en met het jaar 2005 heb ik steeds de jonge duiven van Jan de Boer gekregen. Het was ook het laatste jaar dat Jan de Boer vloog met duiven. 

Vader Piet richt zich helemaal op de dagfond en overnacht. Sinds twee jaar hebben wij het volgende soort duiven voor de overnacht. Duiven van Mennen en Taughter en Paul Marks uit Duitsland via kennissen uit Ameland, duiven van het soort van C.K. Niesten uit Uitgeest en van Sam de Jong uit Heemskerk, duiven van Oma Corrie van der Aar en opa Jaap Veldhuis uit Beverwijk.

Zoon Cordi richt zich helemaal op het programma spel, met duiven van Comb. Kabalt/Nouris uit Heemskerk, C.K. Niesten uit Uitgeest, P. van Vuuren uit Heemskerk, Ronald van Goethem uit Heemskerk, Dutch Day Racers uit Uitgeest, Dutch Day Flyers uit Uitgeest. G.A.M. Scheerman uit Alkmaar, Jan en Joke Kaman uit Wormerveer, Foppe Molenaar uit Ameland en het soort van W. Klaverstijn uit Amsterdam. Ik ga mij vooral richten op de midfond en de dagfond. De vitesse vluchten is leuk om er goed bij te zitten maar ik heb het niet in de vingers om deze duiven zo er voor te voeren. Daar zijn specialisten voor die daar zich helemaal op gaan richten.

Wij speelden altijd op droge mest methode, alleen dit jaar is er verandering ingekomen. Alle hokken bij combinatie van der Aar zijn nu schoon en worden ook iedere dag schoon gemaakt. In het weekend worden de hokken gedweild en daarna uitgebrand. Wij gaan nu kijken voor het aankomende jaar hoe het gaat zonder droge mest methode.

Het jaar 2013 moeten wij maar snel vergeten en ons weer richten op het komende seizoen 2014. Zolang ik nog plezier heb in duiven vind ik het mooi en alles wat een mooie prestatie heb geleverd dat wordt mooi meegenomen.


Ik hoop dat jullie een leuke tijd hebben gehad om onze site te kunnen bewonderen. Ik probeer zoveel mogelijk stukjes te schrijven bij het kopje nieuws. Ik heb geen geheimen voor andere liefhebbers en probeer iedereen te vertellen hoe wij met de duiven omgaan.
 

Je kan de belangrijke informatie of mededelingen uitlichten op deze manier