Nieuws:

Vrijdag 15-12-2017


De kwekers zitten momenteel op eieren, op 1 koppel na. Dit koppel is uit elkaar gezet en de doffer is opnieuw gekoppeld. Van de 18 koppels zijn er 33 eieren bevrucht en één ei onbevrucht. De vliegduiven langszaam weer minder aan het voeren, zodat zij over een maand klaar zijn voor de kweek. De 17 laatjes worden iedere week nog steeds afgericht, weer of geen weer zuid of noord maakt ze niet uit. De 17 laatjes komen steeds iedere keer weer terug. Vanavond is er bij ons in de club het inbrengen van duiven voor de tentoonstelling. Wij doen dit jaar niet mee, geen zin en even lekker om geen duiven te hebben. Verder ben ik samen met Willem Klaverstijn Jr naar de beurs in Rosmalen geweest. Ik vond het tegen vallen wat er stond en de reis er naar toe. Eigendombewijzen over laten schrijven en een nieuwe winstam programma gekocht. Voor de rest is alles rustig bij ons en gaat alles zijn gangentje.


Vrijdag 1-12-2017

Een week geleden begonnen met het koppelen van 18 kweekkoppels. Voornamelijk duiven van Willem Klaverstijn Jr uit Amsterdam van de lijnen de Toppie. Soort van Lambrechts uit Belgie, via Gijs Kabalt duiven van Heremans en een aantal die ik aangekocht heb bij Herman Bevers uit Belgie. De duiven zijn goed aangelopen met elkaar, alleen een doffer was erg eigenwijs en heeft een koekje van eigen deeg gekregen. De kwekers kunnen iedere dag gebruik maken van de ren. In de ren staat volle bak voer met roodsteen en grit. Zij maken hier graag gebruik van. Deze week ook de programma duiven in de hand gehad, even controle doen van de stand van de pennen. 80% is klaar met ruien en enkele duiven hebben nog 1 ouwe pen. Ik wil mijn vliegduiven koppelen gelijk met de tweede ronde van mijn kwekers. Daarna op weduwschap en beginnen aan mijn plan voor 2018 met de vluchten. Dit jaar goede keuzes maken wat ik ga doen met jaarlingen, niet alles spelen op de dagfond en een tal van 24 duiven alleen spelen op de vitesse en midfond. De overnacht duiven worden alleen maar ingekorfd in Noordwijkerhout en 2 á 3 keer naar Hank gebracht voor een vlucht van 520 km. Wat overblijft wordt verdeeld over de 6 ZLU vluchten. De Ezelrace die ik organiseer bij ons in de club gaat goed. Heb totaal 140 ringen besteld zijn er momenteel 137 verkocht. Het prijzengeld wordt gevlogen op alle jongen duiven vluchten, misschien dit jaar 7 vluchten of misschien wel 12 vluchten. Dit blijft bij ons in Afdeling 6 altijd maar weer een gok wat het gaat worden. 9 December richting Rosmalen om naar de duivenbeurs te gaan, even kijken voor nieuwe proefjes of misschien wel iets anders interressants.



Woensdag 15-11-2017

Daar is dan eindelijk weer een verhaal. Hoe is het gegaan dit jaar! Ik kan uw vertellen dat het afgelopen jaar veel beter gegaan is dan de laatste vijf jaar. De duiven kwamen aan het begin goed thuis, ook de overgewende duiven. Wij kregen helaas met de eerste dagfondvlucht een tik om onze oren. Ik raakte veel jaarlingen kwijt en redelijk leuke duiven. De strenge oosten wind die toen op stond heeft mijn programma duiven een beetje de das omgedaan. Ik heb vier weken rust gehouden en ben langzaam weer gaan beginnen met rijden. Eigenlijk gelijk met mijn jonge duiven, vanaf dat moment ging het allemaal beter. Wij pakten een eerste plaats op de laatste midfond, tweede en derde plekken op de dagfond. Met de jongen duiven ging het veel en veel beter dan ooit. Ze kwamen geweldig thuis en ook vaak leuke vroegen duiven. Op Fontenay pakte wij een eerste plek bij ons in de club. Een duif van Willem Klaverstijn van het soort Lambrechts x een duif van Peter Beentjes. De nieuwe aanwisten doen het goed. Op de natour pakte wij ook weer een eerste plaats met de zelfde duif van de midfond. Dus op weduwschap en op nest was de doffer aanwezig. Momenteel zijn de duiven weer op tal en hoeven ze voorlopig niet meer los. Duiven krijgen iedere week een bad en maken hier graag gebruik van. Momenteel voer ik het voer van Matador super start, super rui en allerhande, krijgen in het water lijnzaad of een natuurproduct voor het stimuleren van de darmen. De kwekers zijn klaar met de rui en zullen het laatste weekend van november gekoppeld worden en hopelijk een mooie eerste ronde. De vliegduiven voor het programma worden rond eind januari gekoppeld en mogen ook één ronde groot brengen. De overnacht duiven worden eerst op weduwschao gespeeld en de eerste paar vluchten ingekorfd in Hank. Momenteel hebben wij ook nog 18 laatjes die iedere dag los gaan of weg gebracht worden. Weer of geen weer de laatjes gaan mee en worden los gelaten. Een harde leerschool, maar hopen dat er een topper tussen zit. Er zitten 4 duiven tussen van Sjaak Weel die mijn vader gekocht heeft op een zaalverkoop.


Ik zaal proberen iedere week weer een bericht erop te zetten met eventueel foto's

 

Ik probeer iedere week weer een update te geven hoe de situatie is bij Comb. van der Aar. Aankomend weekend wel even naar de huldiging van de Rayon b winnaars in clublokaal PV. Heemskerk

 

Cordi ook op tv 251tv over postduiven!
https://youtu.be/cOiPZqTiJVQ

**